Headlines News :
Home » , » DABLONGAN : 'BAHAYANE JERUK NIPIS'

DABLONGAN : 'BAHAYANE JERUK NIPIS'

Written By Kabare Bralink on Wednesday, February 10, 2016 | 11:08 AM

Awake dhewek wajib ngati-ati, merga siki tembe kewenangan lamon mangan jeruk nipis kuwe cempulek bisa marekna lemu utawa awake dadi kelewihen bobot. Mesthi rika mbatin, kenangapa deneng woh jeruk sing kandhungan pitamin C-ne dhuwur pisan kuwe koh teyeng marekna gajih (lemak) neng awak dadi sengsaya tambah...?

Sewise detliti kanthi temenanan neng para Ahli Gizi lan Nutrisi sekang pirang-pirang Perguruan Tinggi sing kewentar neng Indonesia, detemokna bukti sing babar pisan ora denyana seurunge. Cempulek kandhungan neng jeruk nipis kuwe ana kecampuran rawon, sroto ayam, sroto sapi, sop buntut, kikil sapi lan tongseng, kuwe bae tegin ketambahan sega putih angete kosi sepiring munjung, sing marekna gajih (lemak) neng awak dadi sengsaya tambah, sing ndadekna awak dadi sengsaya abot utawa lemu..

Mulane sedulur...
Siki kudu sing ngati-ati lan depikir temenanan nalika rika agepan padha mangan jeruk nipis.

Kudu ngati-ati lan depilih temenan, panganan apa sing agepan rika pangan neng saben dinane, kon sangkane rika dadi tetep padha sehat.

Cukup semene, muga-muga mampangat.

***

Bungah pisan rasane, wis teyeng aweh lan mbagi inpo sing mampangat kanggo sepadha-padha.


Nek kayak kie tah ora takon maning ya, kie dudu jeruk nipis e sing gawe lemu, tapi sroto sapine kue, hahahahaha =))

(Kabare Bralink/Agus Waluyo)
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Copyright © 2011. Kabare Braling - All Rights Reserved
Desain by Darmanto Theme by Mas Kolis